Vårt senaste inlägg om flyttstädning blev väl mottaget och vi fick positiv kritik. Men vi fick även följdfrågor och undringar om vi kunde ge lite mer tips och ingående beskrivningar. Vi tänkte här komplettera med lite mer saker, främst handlar det just om städfirmor.

Flyttstädning i Stockholm

I Stockholm är det extra stort tryck på branschen eftersom det byggs och byts bostäder mer än någonsin. Allt mer människor flyttar in i staden, men samtidigt flyttar även många runt i den, vilket ökar behovet av flyttstädningstjänster oerhört.

Vi har fått undringar om vi har någon erfarenhet eller insikt i firmorna i huvudstaden. Det finns hur många som helst och folk vill såklart anställa en firma som är pålitlig och gör ett bra jobb. Vi har faktiskt en viss erfarenhet av städfirman Ett Rent Hem i Stockholm som bland annat utför flyttstädning. Vi kan starkt rekommendera dem!

Vad man ska tänka på om man anlitar en städfirma

Några andra frågor var just kring vad man ska tänka på om man ska anlita en städfirma för att utföra flyttstädningen. Rent generellt är det ett mycket bra och prisvärt alternativ som gör att du sparar tid och ”tråkgöra”. Eftersom bostaden är tom går det relativt snabbt och enkelt för ett erfaret bolag att utföra städningen.

Men det finns såklart tyvärr lurendrejare som i alla branscher. Sen finns det även olika bra firmor. Det första du ska göra är att ta reda på om bolaget är registrerat för F-skatt och moms. Det måste de enligt lag vara för att utföra tjänster. Är de inte detta så leta genast vidare. Det andra man kan göra är helt enkelt att googla på företagsnamnet och se om man hittar någon kritik, positiv som negativ. Man ska dock ha i åtanke att en enstaka negativ kommentar inte behöver vara dålig. Man brukar säga att det främst är de missnöjda kunderna som ger feedback. Sedan kan det även vara en annan firma som försöker svartmåla sin konkurrent. För det tredje kan du ringa till bolaget och ställa lite enkla kontrollfrågor. Ofta kan man snabbt avgöra om personen verkar seriös eller inte över telefon.

Starta egen firma?

Vi fick även en intressant frågeställning angående hur det är att starta eget i branschen. Rent spontant verkar det ju vara en lukrativ bransch med många nya företag som startas varje år. Sen hur lönsamt och/eller arbetsamt är en annan fråga. Vi har dock ingen erfarenhet av att driva städfirma, än mindre av flyttstädning. Vi rekommenderar er att läsa på olika företagsforum och bilda er en egen uppfattning!

Det var allt för denna gång, håll utkik här efter nästa inlägg!