4 tips vid flyttstädning

Vi på hemmanets.net tycker generellt det är roligt att städa. Det som är roligt och kul med städning är främst att se hur rent och fint det blir efteråt. Det ger en speciell sorts inneboende känsla av att man har gjort något bra.

När det kommer till just flyttstädning gäller lite andra regler kan man säga. De flesta bostadsbolag har väldigt klara, tydliga och framförallt hårda regler för hur städningen ska genomföras. Det är helt enkelt mycket viktigare att ha bra rutiner när man flyttstädar så man slipper göra om eller betala. Därför tänkte vi i denna artikel ge några enkla men ack så effektiva tips för hur du utför en bra städning vid flytt.

Utrym HELA bostaden först

Tom lägenhet viktigt vid flyttstädning

Första gången man flyttstädar kan det vara svårt att veta hur man gör allt på bästa sätt. Det är ett klassiskt nybörjarmisstag att börja städa innan alla möbler och saker är ute ur lägenheten. Problemet är nämligen att när du sedan flyttar ut resterande grejer är risken stor att nytt damm och smuts kommer fram.

Det underlättar även städningen något oerhört om man har en helt tom lägenhet/hus. Även om det känns som att bostaden är utrymd finns det ofta mer saker kvar än man tror. Därför bör du noggrant gå igenom alla skåp, hyllor etc. innan du sätter igång och städar.

Börja uppifrån och gå ner

Att börja våttorka golvet direkt är en dålig idé. När du sedan dammar skåp och hyllor kommer de att sprida mer damm och smuts. Därför ska man börja att torka ur skåp och hyllor allra först. Det sista man gör är att våttorka golvet. Då ska allt annat vara färdigt och när du torkar runt ytterdörren är det sedan bara att gå ut och stänga dörren!

Börja i god tid!

Ett ganska självklart men ändå viktigt råd. Vänta inte tills dagen innan bostaden ska lämnas. En sån här grundlig städning tar tid och du bör planera därefter. Att sätta av en dag extra gör att du slipper stressa och vet säkert att du kommer hinna. Det är inte kul att städa under tidspress och risken är även att det blir dåligt gjort!

Låter ovanstående jobbigt? Anlita en städfirma!

Vissa personer gillar verkligen inte att städa, och det är helt OK. Det blir allt vanligare med städhjälp idag och det är en bra tjänst som frigör tid för dig. Det finns flera bra städfirmor som är specialiserade på just flyttstädning.

Lycka till med städningen!

1 kommentar

  1. Ulrika

    Tack för bra tips 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024 hemmanets.net

Tema av Anders NorenUpp ↑